Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja huutokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalakia ei sovelleta käytetyn tavaran huutokauppaan, jos ostaja voi osallistua huutokauppaan henkilökohtaisesti. Huutokauppaan sovelletaan siten kauppalain säännöksiä myyjän virhevastuusta.

Huutokaupassa myyty käytetty tavara katsotaan lähtökohtaisesti myydyksi ”sellaisena kuin se on”. Tämä tarkoittaa sitä, että tavaran tulee vastata niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut sen ominaisuuksista tai käytöstä ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan. Tavara ei myöskään saa olla olennaisesti huonommassa kunnossa, kuin ostajalla on ollut perusteltua aihetta edellyttää, kun otetaan huomioon huutokaupan aloitushinta ja muut olosuhteet. Myyjän tulee lisäksi antaa ostajalle tieto sellaisesta tavaran ominaisuuksia tai käyttöä koskevasta olennaisesta seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon.

Jos huutokaupasta ostettu käytetty tavara ei vastaa näitä vaatimuksia, siinä on virhe. Tällöin ostaja voi vaatia virheen korjaamista, uutta toimitusta tai kaupan purkua. Kaupan purku on mahdollista vain, jos virheellä on ostajalle olennainen merkitys ja myyjä käsitti tämän tai hänen olisi pitänyt käsittää se. Kaupan purkamisesta on ilmoitettava myyjälle kohtuullisessa ajassa. Lisäksi ostaja voi esittää vahingonkorvausvaatimuksen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]