Minilex - Lakipuhelin

EU:n kuluttajansuoja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Euroopan unionin kuluttajansuojaan liittyviä säännöksiä sovelletaan EU:n jäsenvaltioiden, Islannin, Liechtensteinin ja Norjan alueella käytävään kuluttajakauppaan. Kuluttajakaupassa yksityishenkilö eli kuluttaja ostaa tai tilaa tuotteen tai palvelun elinkeinonharjoittajalta. Yksityishenkilöiden välinen kaupankäynti ei siis kuulu kuluttajansuojan piiriin.

EU:n kuluttajansuojan mukaan kuluttajalla on oikeus saada myyjältä selkeät ja totuudenmukaiset tiedot tuotteesta tai palvelusta ennen ostopäätöksen tekoa. Kerrottavia tietoja ovat muun muassa tuotteiden keskeiset ominaisuudet, hinta, maksuehdot, myyjän tiedot ja mahdollinen sopimuksen kesto. Myyjän on myös kerrottava selkeästi tuotteen tai palvelun kokonaishinta, johon sisältyvät verot, mahdolliset toimituskulut ja muut lisämaksut. Kuluttajalla on lähtökohtaisesti 14 päivän peruutusoikeus tehtyyn sopimukseen. Kuluttajasopimuksissa myyjä on vastuussa tuotteen mahdollisesta vahingoittumisesta tai katoamisesta siihen asti kunnes kuluttaja on vastaanottanut tuotteen.

Jos myyjä ei toimita tuotetta sopimuksen mukaisessa ajassa tai 30 päivän kuluessa, myyjää täytyy muistuttaa viivästyksestä ja antaa kohtuullinen lisäaika tuotteen toimittamiseksi. Jos myyjä ei lisäajan kuluessa toimita tuotetta, kaupan voi perua, minkä jälkeen myyjän on palautettava maksettu kauppahinta.

Jos tuote tai palvelu on virheellinen taikka se ei vastaa sovittua, myyjän on korjattava tai vaihdettava tuote tai palvelu, laskettava sen hintaa tai palautettava kauppahinta. Verkosta ostetun tuotteen tai palvelun voi myös palauttaa 14 päivän kuluessa riippumatta sen virheellisyydestä. Syy peruuttamiseen voi siis olla mikä tahansa.

Ongelmatilanteissa apua voi hakea Euroopan kuluttajakeskuksesta, jos kyse on rajat ylittävästä kuluttajakaupasta. Jos ongelma koskee Suomessa tapahtuvaa kuluttajakauppaa, on käännyttävä Kilpailu- ja Kuluttajaviraston alaisen kuluttajaneuvonnan puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]