Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja vakuutuksissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vakuutuksista säädetään vakuutussopimuslaissa. Lakia ei kuitenkaan sovelleta lakisääteiseen vakuutukseen, ellei kyseessä ole liikennevakuutuslain, potilasvahinkolain ja ympäristövahinkovakuutuksesta annetun lain mukaisista vakuutuksista. Vakuutussopimuslain säännökset ovat tietyin edellytyksin kuluttajaa suojaavia. Vakuutuksenantaja ei siten voi määrätä ankarampia ehtoja, kuin mitä lain mukaan seuraisi. Vakuutussopimuslaissa asetetaan oikeuksia ja velvollisuuksia koskien vakuutuksenottajan, vakuutetun ja vakuutuksenantajan tiedonantovelvollisuuksia sekä vakuutuskorvauksen edellytyksiä.

Vakuutussopimuslaki on pakottavaa vakuutetun tai muun vakuutuskorvaukseen oikeutetun eduksi. Vakuutetulla tarkoitetaan sitä, joka on henkilövakuutuksen kohteena tai jonka hyväksi vahinkovakuutus on voimassa. Vakuutettu voi olla kuluttaja, elinkeinonharjoittaja tai oikeushenkilö, sillä pakottavuus koskee vakuutettua tai edunsaajaa tämän henkilöstä riippumatta.

Vakuutuksenottajan eduksi laki on pakottava silloin, kun vakuutuksenottaja on kuluttaja. Sama koskee sellaista muuta henkilöä tai oikeushenkilöä, joka huomioon ottaen hänen elinkeinotoimintansa tai muun toimintansa laatu ja laajuus sekä olosuhteet muutoin on vakuutuksenantajan sopijapuolena rinnastettavissa kuluttajaan. Vakuutuksenottajalla tarkoitetaan sitä, joka on tehnyt vakuutuksenantajan kanssa vakuutussopimuksen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]