Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuojan mukainen vaihto-oikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajakaupan perumisesta säädellään kuluttajasuojalaissa. Lähtökohtaisesti laki ei edellytä, että kuluttajalla tulisi olla erityinen palautus- tai vaihto-oikeus.

Kuluttajan ostaessa tuotteen syntyy sopimus, jota ei kumpikaan osapuoli voi yksinään muuttaa. Kauppaa ei siis voida noin vain perua, vaikka mieli muuttuisi. Lain mukaan kaupalla ei siis ole velvollisuutta ottaa palautuksia tai vaihtaa tavaraa toiseen. Tämä koskee myös alennettuja tuotteita. Usein kuitenkin elinkeinonharjoittajat myöntävät tuotteilleen vaihto- ja palautusoikeuden. Tällaisen oikeuden myöntäminen on vapaaehtoista, joten elinkeinonharjoittaja saa määritellä palautuksen ja vaihdon ehdot. Kauppa voi vaatia myös kuitin esittämistä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kannattaa huomata, että tavaran ollessa virheellinen on myyjällä velvollisuus oikaista se. Etämyyntiä ja kotimyyntiä koskevat myös erityiset sääntelyt. Etämyynnissä esimerkiksi suurimmalla osalla tuotteista on 14 päivän palautusoikeus.

Lisätietoja vaihto-oikeudesta kannattaa kysyä lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa