Minilex - Lakipuhelin

Kuluttaja-asiamies valvoo

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalaissa säädetään osasta niistä asioista, mitä kuluttaja-asiamies valvoo. Sen mukaan kuluttaja-asiamies valvoo esimerkiksi markkinointia sekä menettelyä asiakassuhteessa kuluttajansuojan kannalta. Hän valvoo myös kulutushyödykkeen hinnan ilmoittamista markkinoinnissa. Kuluttaja-asiamies valvoo lisäksi myös sitä, kuinka sopimusehtoja käytetään kuluttajansuojan kannalta.

Kuluttaja-asiamiehelle säädetään myös muissa laissa velvollisuuksia valvoa kuluttajan suojaksi säädettyjen lakien noudattamista. Laki saatavien perinnästä säätää esimerkiksi kuluttaja-asiamiehelle velvollisuuden valvoa, että perintä toimitetaan lainmukaisesti, kun kyseessä on kuluttajasaatava. Laki takauksesta ja vierasvelkapanttauksesta säätää sen sijaan kuluttaja-asiamiehelle velvollisuuden valvoa yksityistakaajien ja luotonantajien välisten sopimusehtojen käyttöä. Myös useasta muusta laista löytyy kohtia, jotka velvoittavat kuluttaja-asiamiehen valvomaan, ettei kuluttajansuojaa loukata, erityisesti sopimusehdoissa. Valvonnan tavoitteena on saada yritykset lopettamaan lainvastainen markkinointinsa, muuttamaan sitä tai mikäli kyse on kohtuuttomista sopimusehdoista, sopimusehdon käytön lopettaminen tai muuttaminen. Kuluttaja-asiamies yrittää ensisijaisesti saada yrityksen vapaaehtoisesti muuttamaan toimintaansa, mutta mikäli tämä ei tuota tulosta, on kuluttaja-asiamiehellä useita toimintavaihtoehtoja tilanteessa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kuluttaja-asiamies valvoo siis kuluttajan suojaksi säädettyjen lakien noudattamista asiakassuhteissa, markkinoinnissa sekä monissa muissa asioissa, kuten perinnässä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa