Minilex - Lakipuhelin

Kuluttaja-asiamies valvoo

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalaissa säädetään osasta niistä asioista, mitä kuluttaja-asiamies valvoo. Sen mukaan kuluttaja-asiamies valvoo esimerkiksi markkinointia sekä menettelyä asiakassuhteessa kuluttajansuojan kannalta. Hän valvoo myös kulutushyödykkeen hinnan ilmoittamista markkinoinnissa. Kuluttaja-asiamies valvoo lisäksi myös sitä, kuinka sopimusehtoja käytetään kuluttajansuojan kannalta.

Kuluttaja-asiamiehelle säädetään myös muissa laissa velvollisuuksia valvoa kuluttajan suojaksi säädettyjen lakien noudattamista. Laki saatavien perinnästä säätää esimerkiksi kuluttaja-asiamiehelle velvollisuuden valvoa, että perintä toimitetaan lainmukaisesti, kun kyseessä on kuluttajasaatava. Laki takauksesta ja vierasvelkapanttauksesta säätää sen sijaan kuluttaja-asiamiehelle velvollisuuden valvoa yksityistakaajien ja luotonantajien välisten sopimusehtojen käyttöä. Myös useasta muusta laista löytyy kohtia, jotka velvoittavat kuluttaja-asiamiehen valvomaan, ettei kuluttajansuojaa loukata, erityisesti sopimusehdoissa. Valvonnan tavoitteena on saada yritykset lopettamaan lainvastainen markkinointinsa, muuttamaan sitä tai mikäli kyse on kohtuuttomista sopimusehdoista, sopimusehdon käytön lopettaminen tai muuttaminen. Kuluttaja-asiamies yrittää ensisijaisesti saada yrityksen vapaaehtoisesti muuttamaan toimintaansa, mutta mikäli tämä ei tuota tulosta, on kuluttaja-asiamiehellä useita toimintavaihtoehtoja tilanteessa.

Kuluttaja-asiamies valvoo siis kuluttajan suojaksi säädettyjen lakien noudattamista asiakassuhteissa, markkinoinnissa sekä monissa muissa asioissa, kuten perinnässä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa