Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja - palvelu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajaa suojaa palveluissakin kuluttajansuoja. Palveluina tarkoitetaan esimerkiksi korjauspalveluita, siivouspalveluita tai ruokapalveluita. Kuluttajansuojalaki säätää tarkemmin kuluttajapalvelussopimuksista, joissa kuluttaja, eli tilaaja, ostaa palvelun toimeksisaajalta eli elinkeinonharjoittajalta. Näissä palvelukset ovat vastikkeellisia ja niiden sisältönä on irtaimeen esineeseen, rakennukseen, muuhun rakennelmaan taikka kiinteään omaisuuteen kohdistuva työ taikka muu suoritus.

Kuluttajapalvelussopimuksia koskevat säännökset eivät kuitenkaan ulota palveluihin, joiden sisältönä on tilaajan omaisuuden säilyttäminen.  Myös tietyistä urakkasopimuksista, kuten rakennusurakasta, säädetään erikseen toisessa luvussa. 

Kuluttajansuojalain säännökset ovat pakottavia, eli elinkeinonharjoittaja ja kuluttaja eivät voi sopia huonommista sopimusehdoista, kuin mitä kuluttajansuojalaki säätää.

Kuluttajansuojalaissa on säännökset kuluttajapalvelussopimusten osalta, esimerkiksi milloin palveluksessa on virhe, mitä virhetilanteessa voi tehdä, toimeksisaajan ja tilaajan oikeuksista sekä velvollisuuksista sekä vahingonkorvausvelvollisuudesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]