Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja - palvelu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajaa suojaa palveluissakin kuluttajansuoja. Palveluina tarkoitetaan esimerkiksi korjauspalveluita, siivouspalveluita tai ruokapalveluita. Kuluttajansuojalaki säätää tarkemmin kuluttajapalvelussopimuksista, joissa kuluttaja, eli tilaaja, ostaa palvelun toimeksisaajalta eli elinkeinonharjoittajalta. Näissä palvelukset ovat vastikkeellisia ja niiden sisältönä on irtaimeen esineeseen, rakennukseen, muuhun rakennelmaan taikka kiinteään omaisuuteen kohdistuva työ taikka muu suoritus.

Kuluttajapalvelussopimuksia koskevat säännökset eivät kuitenkaan ulota palveluihin, joiden sisältönä on tilaajan omaisuuden säilyttäminen.  Myös tietyistä urakkasopimuksista, kuten rakennusurakasta, säädetään erikseen toisessa luvussa. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kuluttajansuojalain säännökset ovat pakottavia, eli elinkeinonharjoittaja ja kuluttaja eivät voi sopia huonommista sopimusehdoista, kuin mitä kuluttajansuojalaki säätää.

Kuluttajansuojalaissa on säännökset kuluttajapalvelussopimusten osalta, esimerkiksi milloin palveluksessa on virhe, mitä virhetilanteessa voi tehdä, toimeksisaajan ja tilaajan oikeuksista sekä velvollisuuksista sekä vahingonkorvausvelvollisuudesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa