Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajariitalautakunta ja neuvonta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajariitalautakunta on tuomioistuinprosessin välttämiseen tarkoitettu kuluttajaviranomainen. Menettely kuluttajariitalautakunnassa on epämuodollista ja tavoitteena on, että kuluttaja kykenee hoitamaan asiansa itse ilman lakimiehen apua. Kuluttajariitalautakunta on puolueeton ja riippumaton ratkaisuelin. Kuluttajat ja elinkeinonharjoittajat ovat tasapuolisesti edustettuna kuluttajariitalautakunnassa. Ennen ratkaisupyynnön tekemistä kuluttajariitalautakuntaan, on suositeltavaa ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan, jossa saa neuvoja kuluttajansuojaan liittyvissä kysymyksissä.

Kuluttajariitalautakunta antaa ratkaisusuosituksia kuluttajien ja elinkeinonharjoittajien välisiin erimielisyyksiin sekä muihin kuluttajansuojaan liittyviin asioihin. Kuluttajariitalautakunta antaa ratkaisusuosituksia, jotka eivät kuitenkaan saa sellaisia oikeusvaikutuksia, kuin tuomioistuimen tuomio. Elinkeinonharjoittajan ei ole siis pakko noudattaa kuluttajariitalautakunnan antamia suosituksia. Kuluttajariitalautakunnan ratkaisuja noudatetaan kuitenkin melko laajalti ja halutessaan kuluttaja voi viedä asiansa myös tuomioistuimen ratkaistavaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa