Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja ja hinta-arvio

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalakiin sisältyy säännös hinta-arviosta. Sitä sovelletaan tilanteisiin, joissa elinkeinonharjoittaja, eli toimeksisaaja, suorittaa vastikkeellisen palveluksen kuluttajalle eli tilaajalle. Lähtökohtana on, että jos palveluksen hinta perustuu elinkeinonharjoittajan antamaan hinta-arvioon, ei lopullinen hinta saa ylittää arviota yli 15 prosentilla. Hinta-arviokin voidaan siis ylittää, mutta rajana toimii 15 prosenti ylitys, jota ei saa ylittää.

Jos syntyy erimielisyyttä siitä, onko hintaa pidettävä esimerkiksi sitovana hintana, suuntaa-antavana hintana vai hinta-arviona, toimeksisaajan on näytettävä väitteensä toteen. Hinta-arviota koskevasta säännöksestä ei ole mahdollista sopimuksella poiketa kuluttajan vahingoksi. Hinta-arviota koskevaa säännöstä sovelletaan myös taloelementtien kauppaan ja rakennusurakkaan, mutta niitä koskevat lisäksi poikkeukset, joiden perusteella hinta-arvio saadaan ylittää jopa yli 15 prosentilla. 

Kuluttajansuoja siis sisältää hinta-arviota koskevan säännöksen, joka sitoo elinkeinonharjoittajaa, mutta tietyissä rajoissa se saadaan ylittää. Lisätietoja kuluttajansuojasta ja hinta-arviosta saa soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa