Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja ja hinta-arvio

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalakiin sisältyy säännös hinta-arviosta. Sitä sovelletaan tilanteisiin, joissa elinkeinonharjoittaja, eli toimeksisaaja, suorittaa vastikkeellisen palveluksen kuluttajalle eli tilaajalle. Lähtökohtana on, että jos palveluksen hinta perustuu elinkeinonharjoittajan antamaan hinta-arvioon, ei lopullinen hinta saa ylittää arviota yli 15 prosentilla. Hinta-arviokin voidaan siis ylittää, mutta rajana toimii 15 prosenti ylitys, jota ei saa ylittää.

Jos syntyy erimielisyyttä siitä, onko hintaa pidettävä esimerkiksi sitovana hintana, suuntaa-antavana hintana vai hinta-arviona, toimeksisaajan on näytettävä väitteensä toteen. Hinta-arviota koskevasta säännöksestä ei ole mahdollista sopimuksella poiketa kuluttajan vahingoksi. Hinta-arviota koskevaa säännöstä sovelletaan myös taloelementtien kauppaan ja rakennusurakkaan, mutta niitä koskevat lisäksi poikkeukset, joiden perusteella hinta-arvio saadaan ylittää jopa yli 15 prosentilla. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Kuluttajansuoja siis sisältää hinta-arviota koskevan säännöksen, joka sitoo elinkeinonharjoittajaa, mutta tietyissä rajoissa se saadaan ylittää. Lisätietoja kuluttajansuojasta ja hinta-arviosta saa soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa