Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja verkkokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Verkkokauppa on kuluttajansuojalain kannalta etämyyntiä. Kuluttajansuojalain kannalta etämyyntiä on nimittäin kaikki kaupanteko, jossa kaupan osapuolet eivät ole samanaikaisesti paikalla. Etämyynnissä joudutaan tämän vuoksi käyttämään tavaran markkinoinnissa ja kaupan tekemisessä jotakin etäviestintä, joka tarkoittaa verkkokaupan tapauksessa tietokonetta, internetyhteyttä, verkkoselainta ja myyjän verkkosivuja. Etämyyntiä tarkoittava sopimus tehdään aina jonkin myynti- tai palveluntarjontajärjestelmän avulla, joka on verkkokaupan tapauksessa myyjän internetsivujen verkkokauppa.

Verkkokauppa on etämyyntiä huolimatta tuotteen toimitustavasta, vaikka tuote sovitaan noudettavaksi myymälästä, verkon välityksellä tehty kauppa lasketaan silti etämyynniksi. Verkon välityksellä sovittu kauppa voi olla samalla myös postimyyntiä, jos tilatut tuotteet toimitetaan postin välityksellä. Myös postimyynti on etämyyntiä.

Verkkokaupan lukeutuminen etämyynniksi on ostajan kannalta erittäin hyvä asia, sillä kuluttajansuojalaissa on paljon kuluttajalle edullisia sääntöjä, jotka soveltuvat vain koti- ja etämyynnissä. Kenties tunnetuimpia ja tärkeimpiä ovat kuluttajan lakisääteisen 14 päivän palautusoikeuden perustava pykälä ja tämän oikeuden sisältöä ja rajoja täsmentävät pykälät. Lisäksi kuluttajansuojalaki sääntelee kuluttajalle ennen verkkokauppasopimuksen tekemistä annettavia tietoja. Näistä on erityisesti mainittava nimenomaan verkkokauppaa koskeva sääntö, jonka mukaan verkkosivustoilla, joilla harjoitetaan kaupankäyntiä, on ilmoitettava selkeällä tavalla viimeistään tilausmenettelyn käynnistyessä mahdollisista toimitusrajoituksista sekä siitä, mitkä maksuvälineet hyväksytään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]