Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajariitalautakunta ja musta lista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajariitalautakunnan yksi tehtävistä on antaa ratkaisusuosituksia kuluttajariita-asioihin. Lautakunnan antamat ratkaisut eivät omaa tuomioistuimen antaman tuomion vaikutuksia, joten niitä ei voi panna täytäntöön pakolla. Jos kuitenkin elinkeinonharjoittaja ei noudata lautakunnan antamaa suositusratkaisua, joutuu se lautakunnan mustalle listalle.

Musta lista on tehty kuluttajia varten, jotta he saisivat tiedon niistä elinkeinonharjoittajista, jotka eivät ole noudattaneet kuluttajariitalautakunnan suositusta riidan ratkaisusta. Lista toimii eräänlaisena pelotteena, koska kuluttajat eivät suosi sellaista yritystä, joka mahdollisesti rikkoo lakia. Mustaa lista julkaistaan muiden muassa kuluttaja-lehdessä ja karttamuodossa kuluttaja.fi -sivustolla.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Elinkeinonharjoittajan kannattaa välttää mustalle listalle joutumista. Lautakunnan antamia päätöksiä noudatetaankin laajasti, joten luultavasti pelotevaikutus toimii. Lisäksi noudattamalla lautakunnan päätöstä vältytään usein oikeudenkäynniltä, joka on kallis verrattuna lautakuntakäsittelyyn.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa