Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja sopimuksen purkaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleisesti sopimukset on pidettävä eikä niitä voi purkaa ilman syytä yksipuolisesti. Laissa kuitenkin annetaan tietynlaisissa tilanteissa kuluttajalle eli tilaajalle oikeus purkaa sopimus.

Tilaajalla on oikeus purkaa sopimus toimeksisaajan viivästyksen takia vain, jos sopimuksen rikkomus on olennainen. Mikäli tilaaja on asettanut määrätyn lisäajan palveluksen suorittamista varten toimeksisaajalle eikä se ole kohtuuttoman lyhyt, saa tilaaja purkaa sopimuksen, mikäli palvelusta ei luovuteta tuona aikana. Itse lisäajan aikana tilaaja saa purkaa sopimuksen vain, jos toimeksisaaja ilmoittaa, ettei aio täyttää sopimusta tänä aikana. Mikäli tilaaja ei aseta toimeksisaajalle ollenkaan lisäaikaa, saa hän purkaa sopimuksen, mikäli palvelusta ei luovuteta kohtuullisessa ajassa hänen vaatimuksestaan sopimuksen täyttämisestä. Jos on kuitenkin painavia syitä olettaa, että palvelus tulee viivästymään olennaisesti, on tilaajalla oikeus purkaa sopimus heti. Tilanteessa, jossa huomattava osa palveluksesta on jo tehty, kuluttajalla on kuitenkin oikeus purkaa sopimus vain siltä osin kuin se on suorittamatta. Mikäli kuitenkin viivästyksen takia palveluksen itse tarkoitus jää olennaisesti saavuttamatta, on tilaajalla oikeus purkaa kokonaisuudessaan sopimus. Suorituksesta, jota ei pystytä palauttamaan ilman haittaa, on kuluttajan maksettava toimeksisaajalle korvaus, joka vastaa sen arvoa tilaajalle. Kuluttajan on ilmoitettava kohtuullisessa ajassa sopimuksen purkamisesta sekä yleensä myös vahingonkorvausvaatimuksesta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kuluttajalla on oikeus purkaa sopimus myös tilanteessa, jossa tuotteessa on virhe. Yleensä ennen sopimuksen purkua kuluttaja antaa elinkeinoharjoittajalle mahdollisuuden virheen oikaisuun. Mikäli on kuitenkin painavia syitä olettaa, että palveluksessa tulisi olemaan olennainen virhe, voi kuluttaja purkaa sopimuksen siltä osin kuin se on vielä suorittamatta. Joskus kuluttaja voi purkaa myös sopimuksen koko palveluksen osalta. Kuluttajan on tällöinkin ilmoitettava sopimuksen purkamisesta sekä yleensä myös vahingonkorvausvaatimuksestaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa