Minilex - Lakipuhelin

Valtakunnallinen kuluttaja-asiamies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttaja-asiamies työskentelee Kilpailu- ja kuluttajavirastossa kuluttaja-asioiden vastuualueen ylijohtajana. Kuluttaja-asiamies toimii valtakunnallisesti, ja hänen työnkuvaansa kuuluu erilaisia kuluttaja-asioihin liittyviä tehtäviä. Kuluttaja-asiamies valvoo kuluttajansuojalain noudattamista muun muassa elinkeinonharjoittajan markkinoinnin ja asiakassuhteissa menettelyn osalta. Kuluttaja-asiamies ei yleensä vastaa yksittäisten kuluttajien riita-asioiden hoitamisesta. Kuluttaja-asiamiehellä on kuitenkin mahdollisuus tarpeen tullen joissakin tilanteissa auttaa kuluttajaa tällaisen yksittäisen asian hoitamisessa. Yksittäisen asian hoitamisessa avustaminen voi tulla kyseeseen tilanteessa, jossa se on tärkeää joko lain soveltamisen ja kuluttajien yleisen edun kannalta tai silloin, kun elinkeinonharjoittaja ei ole noudattanut kuluttajariitalautakunnan antamaa päätöstä.

Kuluttaja-asiamiehen tehtäviin kuuluu myös ryhmävalituksien saattaminen kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi sekä ryhmäkanteiden vireille paneminen. Lisäksi kuluttaja-asiamiehen toimenkuvaan kuuluu erilaisten esitysten ja aloitteiden tekeminen lainsäädännön muuttamista varten silloin, kun kuluttaja-asiamies on havainnut valvontatehtäviä hoitaessaan puutteita.

Kuluttaja-asiamies on siis Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttaja-asioiden vastuualueen ylijohtaja. Hänen toimenkuvaansa kuuluu erilaisten kuluttajien asioihin liittyvien tehtävien hoitaminen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]