Minilex - Lakipuhelin

Valtakunnallinen kuluttaja-asiamies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttaja-asiamies työskentelee Kilpailu- ja kuluttajavirastossa kuluttaja-asioiden vastuualueen ylijohtajana. Kuluttaja-asiamies toimii valtakunnallisesti, ja hänen työnkuvaansa kuuluu erilaisia kuluttaja-asioihin liittyviä tehtäviä. Kuluttaja-asiamies valvoo kuluttajansuojalain noudattamista muun muassa elinkeinonharjoittajan markkinoinnin ja asiakassuhteissa menettelyn osalta. Kuluttaja-asiamies ei yleensä vastaa yksittäisten kuluttajien riita-asioiden hoitamisesta. Kuluttaja-asiamiehellä on kuitenkin mahdollisuus tarpeen tullen joissakin tilanteissa auttaa kuluttajaa tällaisen yksittäisen asian hoitamisessa. Yksittäisen asian hoitamisessa avustaminen voi tulla kyseeseen tilanteessa, jossa se on tärkeää joko lain soveltamisen ja kuluttajien yleisen edun kannalta tai silloin, kun elinkeinonharjoittaja ei ole noudattanut kuluttajariitalautakunnan antamaa päätöstä.

Kuluttaja-asiamiehen tehtäviin kuuluu myös ryhmävalituksien saattaminen kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi sekä ryhmäkanteiden vireille paneminen. Lisäksi kuluttaja-asiamiehen toimenkuvaan kuuluu erilaisten esitysten ja aloitteiden tekeminen lainsäädännön muuttamista varten silloin, kun kuluttaja-asiamies on havainnut valvontatehtäviä hoitaessaan puutteita.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kuluttaja-asiamies on siis Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttaja-asioiden vastuualueen ylijohtaja. Hänen toimenkuvaansa kuuluu erilaisten kuluttajien asioihin liittyvien tehtävien hoitaminen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa