Minilex - Lakipuhelin

Mikä on kulutushyödyke

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalaissa on määritelty, mitä kulutushyödykkeellä tarkoitetaan. Kulutushyödykkeen määrittely on tärkeää kuluttajasopimuksen kannalta, koska kuluttajansuojalakia nimenomaisesti sovelletaan kulutushyödykkeen tarjontaan, myyntiin ja muuhun markkinointiin kuluttajille.

Kulutushyödyke on tärkeä määritellä laissa, koska sitä käytetään usein terminä sekä kuluttajansuojalaissa että muualla lainsäädännössä. Lain mukaan kulutushyödykkeeksi lasketaan tavara, palvelus sekä muu hyödyke ja etuus, joita tarjotaan luonnollisille henkilöille eli kuluttajille. Kulutushyödykkeitä ovat myös edellä mainitut tavarat, joita olennaisessa määrässä kuluttajat hankkivat yksityistä talouttaan varten.

Kuluttaja on lain mukaan luonnollinen henkilö, joka hankkii kulutushyödykkeen pääasiassa muuhun tarkoitukseen kuin harjoittamaansa elinkeinotoimintaa varten. Kuluttajasta ei voida käyttää yleiskielen termiä yksityishenkilö sen kapea-alaisuuden takia. Luonnollisia henkilöitä voivat olla myös ammatinharjoittajat, kun he toimivat kuluttajan tapaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa