Minilex - Lakipuhelin

Kulutushyödykkeiden toimittaminen ilman tilausta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalaissa määritellään kuluttajille kohdistetun markkinoinnin rajat. Kielletty markkinointikeino on kulutushyödykkeiden toimittaminen kuluttajille ilman tilausta. Elinkeinonharjoittaja ei saa markkinoinnissa toimittaa kulutushyödykkeitä kuluttajalle ilman, että tämä on niitä nimenomaisesti tilannut, jos elinkeinonharjoittaja edellyttää samalla kuluttajalta maksua, hyödykkeen palauttamista tai säilyttämistä taikka muuta toimenpidettä.

Kuluttajan on tärkeää muistaa, ettei hänen passiivisuutensa johda tällaisissa tilanteissa tarjouksen hyväksymiseen, jollei elinkeinonharjoittaja voi osoittaa tilauksen nimenomaista tapahtumista tai esimerkiksi laskun aiheellisuutta. Kuluttajan ei siis tarvitse ryhtyä erilaisiin toimenpiteisiin, kuten palauttamaan kulutushyödykettä tai maksamaan laskua. Tilaamattomia kulutushyödykkeitä toimittanut elinkeinonharjoittaja vastaa niiden mahdollisista palautuskuluista.

Elinkeinonharjoittajaa voidaan kieltää jatkamasta edellä mainittua menettelyä, jos se on kuluttajansuojan kannalta tarpeellista. Kieltoa on tehostettava uhkasakolla, jollei se erityisestä syystä ole tarpeetonta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa