Minilex - Lakipuhelin

Kulutushyödykkeen välittäjän vastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutushyödykkeen välittäjän vastuusta säädetään kuluttajansuojalaissa. Laissa kulutushyödykkeen välittäjälle luodaan vastuu sopimuksen täyttämisestä kuluttajalle.

Elinkeinonharjoittaja, joka välittää kulutushyödykettä koskevan sopimuksen hyödykkeen tarjoajan lukuun, vastaa hyödykkeen hankkivalle kuluttajalle sopimuksen täyttämisestä. Kuluttajansuojalaissa määritellään yleiset kuluttajankauppaa koskevat vaatimukset ja näin välittäjälle syntyvät esimerkiksi tavaran virheeseen liittyvät seuraukset kuten virheen oikaisu, hinnanalennus ja kaupan purku.Laissa määritellään myös kuluttajapalvelussopimukset. Niillä tarkoitetaan vastikkeellista palvelusta, joita elinkeinonharjoittaja suorittaa kuluttajalle. Kyse voi olla esimerkiksi auton huollosta. Kauppalaissa säädetään oikeudellisesta virheestä, eli siitä että myytyä tavaraa rajoittaa esimerkiksi toisen henkilön omistusoikeus ja tällainen rajoitus estää tavaran myynnin.

Vastuuta ei kuluttajansuojalain mukaan kuitenkaan synny välittäjälle, jos välittäjä toimii toisen elinkeinonharjoittajan lukuun ja kuluttaja on tästä selvillä sopimusta tehtäessä. Kuluttajan on ymmärrettävä myös seikan vaikutus oikeuksiinsa.

Välittäjän vastuu siis luodaan kuluttajansuojalaissa ja se antaa kuluttajalle suojaa myös välittäjän kautta hankittujen kulutushyödykkeiden ja palvelujen osalta. Välittäjällä ei tässä yhteydessä tarkoiteta kiinteistönvälittäjää, vaan heitä koskien on olemassa omat säädöksensä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa