Minilex - Lakipuhelin

Kulutushyödykkeen hinnan ilmoittaminen markkinoinnissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kulutushyödykkeen hinnan ilmoittamiseen markkinoinnissa vaikuttaa se, onko kyse tavarasta vai palvelusta ja missä välineessä sitä markkinoidaan. Hinnan ilmoitusvelvollisuus on erilainen eri tavaroilla ja palveluilla. Hinnan ilmoittamisesta markkinoinnissa on annettu valtioneuvoston asetus.

Jos elinkeinonharjoittaja mainostaa tai muuten markkinoi yksilöityä tavaraa ilmoittamalla tietyn myyntihinnan, on tavaran yksikköhinta samalla ilmoitettava. Jos hyödykettä markkinoidaan tietyllä myynti- tai yksikköhinnalla, myyntihinta ja yksikköhinta on ilmoitettava selkeällä, yksiselitteisellä ja kuluttajan kannalta helposti ymmärrettävällä ja hallittavalla tavalla.

Hinta on ilmoitettava myyntipaikassa ja sen yhteydessä olevassa näyteikkunassa sekä verkkosivustoilla myynnissä olevissa tavaroista. Hinta on oltava merkitty tavaraan, sen päällykseen, hintataulukkoon, erillisesti tavaran kohdalle tai muulla vastaavalla tavalla tavaran välittömään läheisyyteen. Myös palveluiden osalta on olemassa tarkat säännöt hinnan ilmoittamiseen. Hinnasto on pidettävä esillä liikehuoneistossa ja verkkosivustoilla, joilla harjoitetaan kaupankäyntiä.

Etämyynnissä kuluttajalle täytyy antaa hyvissä ajoin ennen sopimuksen tekemistä tarvittavat tiedot tavaran tai palvelun hinnasta, toimituskuluista ja maksuehdoista sekä etäviestimen käyttämisestä syntyvistä kuluista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa