Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajavirasto - ilmainen -sanan käyttäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajansuojalaissa on säädelty kielletystä markkinoinnista ja tällaista kiellettyä markkinointia on harhaanjohtavat ilmaisut. 

Tuotteen tosiasiallisesti ollessa maksullinen, on sen luonnehtiminen ilmaiseksi tai maksuttomaksi kiellettyä harhaanjohtavana markkinointina. Jotta kulutushyödykettä voidan markkinoida ilmaisena tai maksuttomana, ei kuluttajalle saa tulla muita maksuja kuin tilaamisesta, noutamisesta tai toimittamisesta aiheutuvat välttämättömät vähimmäiskulut. Esimerkiksi tavanomaisen postimaksun maksaminen on sallittua, vaikka tuotetta markkinoitaisiin ilmaisena. Tällaisista kuluista on kuitenkin ilmoitettava selkeästi tarjouksen yhteydessä.

Ilmaisena markkinoitava etu ei myöskään saa hallita tarjousta päätuotteen kustannuksella. Jos kyse on kylkiäisestä, kuten "osta yksi, saat toisen ilmaiseksi" -tilanteessa, on markkinoinnissa kerrottava, millä edellytyksillä sen saa. Päätuotteen hintaa ei myöskään saa nostaa kylkiäisenä tarjottavan tuotteen kustannusten kattamiseksi, koska tällöin tosiasiassa kyse ei olisi ilmaisesta kylkiäisestä vaan hinnasta ainakin osa on vain siirretty päätuotteeseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa