Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajansuoja tilauksen myöhästyessä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tilauksen myöhästyessä kuluttajansuoja antaa kuluttajalle yleensä oikeuden pidättäytyä kauppahinnan maksamisesta. Jos viivästyminen ei ole kuluttajan syytä, on kyseessä myyjän sopimusrikkomus.

Kuluttajasuojalain mukaisesti ostajlla on oikeus pidättyä maksamasta kauppahintaa myyjän viivästyksen perusteella. Tilauksen luovutuksen viivästyessä ostajalla on oikeus vaatia myyjältä sopimuksen täyttämistä. Myyjä ei kuitenkaan ole velvollinen täyttämään sopimusta, jos sille on olemassa voittamaton este taikka sopimuksen täyttäminen edellyttäisi kohtuuttomia uhrauksia verraten sopimuksen merkitystä ostajalle. Jos kuluttaja ei vaadi sopimuksen täyttämistä kohtuullisessa ajassa, menettää hän oikeuden vaatia sitä.

Kuluttajalla on oikeus purkaa kauppa, jos hän on antanut myyjälle kohtuullisen lisäajan tilauksen toimittamiseen, eikä myyjä ole toimittanut tavaraa lisäajan kuluessa. Kaupan saa purkaa heti jos myyjä kieltäytyy toimittamasta tavaraa lisäajan kuluessa. Kaupan purkaminen voi olla sallittua heti myös jos tilauksen ajoissa tuleminen sovittuna toimitusaikan on erittäin tärkeää. Tällainen tilanne voisi olla esimerkiksi häämekon tilauksessa ennen häitä.

Tilauksen viivästyessä kannattaa aina ensimmäiseksi ottaa yhteyttä myyjään ja pyrkiä sopimaan asia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa