Minilex - Lakipuhelin

Urheilijan tapaturmakorvaus - KKO:2008:103

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

  • Tapaturmakorvaus
    Tapaturmavakuutus
    Urheilijan tapaturmavakuutus
    Urheilu

A oli jalkapalloharjoituksissa loukkaantumisen johdosta pysyvästi kykenemätön pelaamaan jalkapallo. Työkseen jalkapalloa pelanneella A:lla oli Urheilijaturva- niminen vakuutus, joka oli lain mukainen urheilijan tapaturmavakuutus. Vakuutusyhtiö oli evännyt A:n vakuutuksen mukaisen tapaturmaeläkkeen, koska A:lla oli ollut jalkapalloilijan uransa lisäksi toinen ansiotyö, jossa oli suuremmat työansiot, kuin jalkapalloilijana ansaitsemansa ansiot.

 

Käräjäoikeudessa A vaati, että vakuutusyhtiö velvoitetaan suorittamaan hänelle pysyvän työkyvyttömyyden johdosta tapaturmaeläkettä. Käräjäoikeus katsoi, että A:n muusta työstä kuin urheiluammatista saamat tulot oli otettava huomioon myöntäessä A :lle urheilijoiden tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain mukaista tapaturmaeläkettä. Näin ollen käräjäoikeus katsoi, että vakuutusyhtiön tekemä päätös ei ollut virheellinen ja A:n kanne hylättiin.

 

A valitti hovioikeuteen, mutta hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä. A:lle myönnettiin valituslupa myös korkeimpaan oikeuteen, mutta myöskään korkein oikeus ei muuttanut hovioikeuden tai käräjäoikeuden lopputulosta. 


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät tapaukset


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]