Minilex - Lakipuhelin

Käräjäoikeuden muutoksenhakuohjeet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Käräjäoikeuden tulee ilmoittaa ratkaisun julistamisen tai antamisen yhteydessä, onko muutoksen hakeminen ratkaisuun mahdollista. Käräjäoikeuden on annettava asianosaisille muutoksenhakuohjeet, joissa annetaan tietoa muutoksenhakua koskevasta menettelystä.

Muutoksenhakuohjeet tulee antaa kirjallisessa muodossa sen jälkeen, kun ratkaisu on julistettu. Muutoksenhakuohjeista tulee käydä selville, miten käräjäoikeuden ratkaisuun tyytymättömän tulee menetellä, jotta hän saa asian hovioikeuden tutkittavaksi. Muutoksenhakuohjeissa on myös ohjeistettava muutoksen hakemisesta ennakkopäätösvalituksella. Muutoksenhakuohjeita ei tarvitse antaa silloin, kun niiden antamista voidaan pitää ilmeisen tarpeettomana.

Käräjäoikeuden tulee siis antaa muutoksenhakua koskevat ohjeet niille, jotka ovat oikeutettuja hakemaan muutosta, jotta he saavat tietää, miten muutoksen hakemiseksi täytyy menetellä. Mikäli haluat tietää lisää käräjäoikeuden antamista muutoksenhakuohjeista, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa