Minilex - Lakipuhelin

Valituksen perille ajaminen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Valituksen tekemiselle asetettu määräaika on 30 päivää käräjäoikeuden ratkaisun julistamisesta tai antamisesta. Valituksen perille ajamisella tarkoitetaan sitä, että valituskirjelmä on lähetettävä kyseisen määräajan puitteissa käräjäoikeuden kansliaan tai muutoin sitä ei voida ottaa tutkittavaksi. Määräajan sisällä hovioikeuteen saapunutta valituskirjelmää ei kuitenkaan saa jättää tutkimatta, vaikka se olisikin pitänyt toimittaa käräjäoikeuden kansliaan. Tällaisessa tilanteessa valituskirjelmä lähetetään hovioikeudesta mahdollisimman pian käräjäoikeuden kansliaan.

Käräjäoikeus voi tarvittaessa asettaa uuden määräajan valituksen tekemiselle, mikäli muutosta ei voida hakea 30 päivän määräajan sisällä esimerkiksi sairauden tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi. Uutta valitusaikaa tulee hakea kirjallisesti käräjäoikeudelta, kuitenkin jo ennen kuin alkuperäinen valitusaika päättyy. Oikeuskäytännössä on katsottu, että asianosaisen toimituksessa käyttämän asiamiehen työkiireitä ja vuosilomaa ei voitu pitää hyväksyttävinä syinä uuden määräajan asettamiselle. Toisaalta on katsottu, että teknisen virheen vuoksi puutteellisena käräjäoikeuden kansliaan määräajassa saapunutta valitusta ei saanut jättää tutkimatta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Valituskirjelmä tulee siis toimittaa käräjäoikeuden kansliaan 30 päivän kuluessa siitä, kun käräjäoikeuden tuomio on julistettu tai annettu. Uuden määräajan asettaminen valitusta varten voi tulla kyseeseen joissakin tilanteissa, mutta sitä tulee pyytää ennen kuin alkuperäinen määräaika ehtii päättyä. Mikäli haluat tietää lisää valituksen perille ajamisesta, lakimiehemme auttavat mielellään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa