- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Rikosasiassa valittajan vastapuoli voi valittaa käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen ilmoittamatta tyytymättömyyttä, joka on normaalisti valittamisen edellytys. Vastavalitus on tehtävä kahden viikon kuluessa valittajalle asetetun valitusmääräajan päättymisestä.
Vastavalitus raukeaa, jos valitus peruutetaan, se raukeaa tai jätetään tutkimatta tai jos valittajalle ei myönnetä jatkokäsittelylupaa. Vastavalitus ei kuitenkaan raukea, jos valitus peruutetaan vasta pääkäsittelyssä.
Vastavalitukseen sovelletaan muilta osin samoja säännöksiä kuin valitukseen. Vastavalituskirjelmässä on siten mainittava valituksen kohteena oleva käräjäoikeuden ratkaisu ja sen kohdat, joihin haetaan muutosta. Kirjelmässä on myös mainittava, mitä muutoksia käräjäoikeuden ratkaisuun tulisi tehdä ja millä perusteilla. Siinä on lisäksi ilmoitettava ne todisteet, joihin halutaan nojautua, ja mitä kullakin todisteella halutaan näyttää toteen. Jos asiassa tarvitsee jatkokäsittelyluvan, vastavalituskirjelmässä on mainittava peruste jatkokäsittelyluvan myöntämiselle. Kirjelmään on myös sisällytettävä yksilöidysti perusteltu pyyntö pääkäsittelyn toimittamisesta hovioikeudessa, jos asianosainen haluaa hovioikeuden järjestävän pääkäsittelyn. Lisäksi on ilmoitettava tarpeelliset yhteystiedot ja liitettävä ne asiakirjat, joihin vedotaan ja joita ei ole esitetty käräjäoikeudessa, sekä jäljennös kirjelmästä ja siihen liitetyistä asiakirjoista.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.