- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Muutoksenhaku hallinto-oikeuden päätöksestä tapahtuu valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hallintoprosessi on täten kaksiasteinen, mutta valitettaessa hovioikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen vaaditaan valituslupa.
Hovioikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla sellainen henkilö, jota päätös koskee tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai muuhun etuun päätös vaikuttaa. Muutosta saavat hakea eritystapauksissa myös muut henkilöt, jos tästä on erikseen laissa säädetty. Lisäksi viranomaiset voivat tietyissä tapauksissa hakea muutosta hovioikeuden ratkaisuun.
Jos valituksen kohteena oleva asia on sellainen, joka vaatii valitusluvan, tulee hakijan valituslupaa hakiessaan ilmoittaa peruste ja syyt sille, miksi valituslupa tulisi myöntää. Valituslupa on myönnettävä, jos asialla on merkitystä lain soveltamisen kannalta muissa samankalaisssa tapauksissa tai jos oikeuskäytännön vuoksi on tärkeää saada asia korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi. Valituslupa myönnetään myös, jos on aihetta epäillä, että asian ratkaisemisessa on tapahtunut ilmeinen virhe tai jos valitusluvan myöntämiseen on muu painava syy. Valituslupa voidaan myöntää koskemaan koko hallinto-oikeuden antamaa päätöstä tai sen osaa.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.