Minilex - Lakipuhelin

Tyytymättömyyden ilmoittamisen määräaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tyytymättömyyden ilmoittamisella tarkoitetaan tyytymättömyyden ilmoittamista käräjäoikeuden ratkaisuun. Tällöin asianosainen siis ilmoittaa, ettei hän ole tyytyväinen ratkaisuun ja että hän aikoo valittaa siitä. Tyytymättömyyden ilmoitus voidaan antaa joko kirjallisesti tai suullisesti suoraan käräjäoikeudelle tai sen kansliaan. Tyytymättömyyden ilmoitus tulee tehdä puhevallan menettämisen uhalla. Jos useilla asianosaisilla on yhteinen puhevalta, yksi ilmoitus tyytymättömyydestä riittää. Yhteisellä puhevallalla tarkoitetaan esimerkiksi jakamattoman kuolinpesän puhevaltaa. Kaikkien kuolinpesän osakkaiden ei siis tarvitse ilmoittaa ratkaisuun tyytymättömyyttään, vaan yksi ilmoitus riittää.

Tyytymättömyyden ilmoittamisen määräaika on seitsemän päivää siitä, kun käräjäoikeuden ratkaisu julistettiin tai annettiin. Rikosasiassa tyytymättömyyttä saa ilmoittaa vankilan johtajalle, jos tyytymätön henkilö on vangittuna tai suorittamassa vankeusrangaistusta tai muuntorangaistusta. Muuntorangaistuksella tarkoitetaan sitä, että henkilön maksamattomat sakot muutetaan vankeudeksi. Jos tyytymättömyyden ilmoittamisen määräaika päättyy vangitun taikka vankeusrangaistusta tai muuntorangaistusta suorittavan henkilön ollessa oikeudenkäynnin tai vanginkuljetuksen vuoksi rangaistuslaitoksen ulkopuolella, hän saa ilmoittaa tyytymättömyyttä vankilaan saapumisensa jälkeen. Määräaika tyytymättömyyden ilmoittamiselle voi siis olla seitsemää päivää pidempi, jos henkilö on vangittu taikka suorittaa vankeusrangaistusta tai muuntorangaistusta.

Tyytymättömyyden ilmoitusta ei hyväksytä, jos sitä ei ole tehty määräajassa. Jos ilmoitusta ei ole hyväksytty, siitä on heti kirjallisesti ilmoitettava asianosaiselle. Tyytymättömyyden ilmoitus voidaan myös peruuttaa. Peruuttaminen on tehtävä tyytymättömyydelle ilmoitetun määräajan kuluessa, eli viimeistään seitsemäntenä päivänä siitä, kun käräjäoikeuden ratkaisu annettiin tai julistettiin. Jos sinulla on kysyttävää tyytymättömyyden ilmoittamisesta, voit ottaa yhteyttä lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]