Minilex - Lakipuhelin

Toimivalta muutoksenhaku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valitettaessa käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen toimivalta muutoksenhaussa on sillä hovioikeudella, jonka tuomiopiiriin muutoksenhaun kohteena olevan ratkaisun tehnyt käräjäoikeus kuuluu.

Korkein oikeus on toimivaltainen käsittelemään hovioikeuden sekä ensimmäisenä asteena että muutoksenhakuasteena ratkaisemat asiat. Se on lisäksi toimivaltainen käsittelemään muun muassa markkinaoikeuden ratkaisemat markkina-, teollis- ja tekijänoikeudelliset asiat sekä vakuutusoikeuden ratkaisemat tietyt tapaturma-asiat.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Korkein hallinto-oikeus on toimivaltainen käsittelemään alueellisten hallinto-oikeuksien ratkaisemat asiat sekä markkinaoikeuden ratkaisemat kilpailu- ja hankinta-asiat.

Yksittäistapaukselliset ohjeet muutoksenhausta on liitetty tuomioistuimen ratkaisuun. Muutoksenhakuun liittyvissä tarkemmissa kysymyksissä on suositeltavaa olla yhteydessä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa