Minilex - Lakipuhelin

Hovioikeuteen valittamista koskeva laki

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Yleisiä tuomioistuimia ja niiden toimivaltaa koskevat säännökset on kirjoitettu oikeudenkäymiskaareen. Oikeudenkäymiskaari on siten laki, josta löytyvät säännökset hovioikeuteen valittamisesta. Oikeudenkäymiskaaren luvut 25 ja 26 koskevat asian käsittelyä hovioikeudessa.

Laista löytyvien säännösten mukaan käräjäoikeuden ratkaisusta valittavan on ensin ilmoitettava tyytymättömyyttä tuomioon ja sen jälkeen tehtävä itse valitus. Tyytymättömyyden ilmoittaminen ja valittaminen tulee tehdä laissa säädettyjen menettelytapojen mukaisesti. Oikeudenkäymiskaaressa säädetään myös käsittelyn kulusta hovioikeudessa sekä todistelusta. Rikosasioita koskee oikeudenkäymiskaaren lisäksi laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa. Jos asiasta on säädetty laissa oikeudenkäynnistä rikosasioissa, sovelletaan sitä näiltä osin oikeudenkäymiskaaren sijaan. Oikeudenkäymiskaaren säännökset kuitenkin täydentävät rikosoikeudenkäyntiä. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 » 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa