Minilex - Lakipuhelin

Jatkokäsittelyluvan hakeminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jatkokäsittelylupa voidaan tarvita silloin, kun käräjäoikeuden ratkaisuun haetaan valittamalla muutosta hovioikeudelta.

Jatkokäsittelylupa tarvitaan kaikissa riita- ja hakemusasioissa. Rikosasioissa syyttäjän, asianomistajan ja vastaajan tulee hakea jatkokäsittelylupaa silloin, kun vastaaja on tuomittu enintään kahdeksan kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Jatkokäsittelylupa myönnetään silloin, kun käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta on aihetta epäillä tai sitä ei ole mahdollista arvioida ilman jatkokäsittelyluvan myöntämistä. Jatkokäsittelylupa voidaan myöntää myös silloin, kun lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa asioissa on tärkeää myöntää jatkokäsittelylupa tai jos jatkokäsittelyluvan myöntämiselle on muu painava syy. On katsottu, että muu painava syy voi olla esimerkiksi lain soveltamisessa tapahtunut virhe. Muutosta ei saa hakea päätökseen, jolla jatkokäsittelylupa on myönnetty. Käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi tilanteessa, jossa jatkokäsittelylupaa ei myönnetä.

Jatkokäsittelylupa tarvitaan siis riita- ja hakemusasioissa sekä tietyin edellytyksin rikosasioiden kohdalla. Mikäli haluat tietää lisää jatkokäsittelyluvan hakemisesta, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa