Minilex - Lakipuhelin

Takauksen siirtäminen toiselle henkilölle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takausta Ei Voida Siirtää Ilman Velkojan Suostumusta

Takausta ei voida siirtää vapaasti. Takauksen siirtäminen takaajalta toiselle on mahdollista vain velkojan suostumuksella. Velkojan suostumus vaaditaan, koska takaaja on vastuussa tarvittaessa velan suorittamisesta velkojalle. Takauksen siirtäminen toiselle vaikuttaa näin ollen merkittävästi velkojan mahdollisuuteen saada velka perityksi.

Takaus on sitoumus, jossa takaaja ottaa vastatakseen velkojalle velallisen velasta. Takauksen luonteen vuoksi takausta ei voi lähtökohtaisesti siirtää toiselle henkilölle muun kuin velkojan toimesta. Takauksella suojataan velkojan oikeutta saada suoritus velasta, ja velkoja voi vapaasti siirtää takauksen toiselle henkilölle. Koska takauksen siirtäminen ei vaikuta velallisen vastuuseen, velallisen suostumusta takauksen siirtämiseen ei tarvita.

Yksityistakaaja kuitenkin vapautuu vastuusta, jos velkojalle annetaan kyseisen takauksen tilalle toinen takaus, jonka arvioidaan riittävän päävelan suorittamiseksi. Velkojan ei kuitenkaan tarvitse hyväksyä muuta takausta kuin julkisyhteisön tai julkisoikeudellisen laitoksen antamaa takausta. Täten käytännössä takauksen siirtäminen onnistuu vain ainoastaan velkojan suostumuksella.

On kuitenkin hyvä huomioida, että takauksen siirtämisestä ei ole kyse, kun takaaja kuolee. Tällöin takaus siirtyy automaattisesti takaajan kuolinpesälle.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Takauksen siirtäminen edellyttää lähtökohtaisesti velkojan suostumusta

- Takauksen siirtymisestä ei ole kyse silloin, kun takaajan kuollessa takausvastuu siirtyy automaattisesti kuolinpesälle

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]