Minilex - Lakipuhelin

Takaajan asema konkurssissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takaaja on vastuussa velasta, vaikka velallinen joutuisi konkurssiin

Takaaja vastaa velvoitteestaan täysimääräisesti, vaikka velallinen, jonka puolesta takaus on annettu, ajautuisi konkurssiin. Vaikka konkurssimenettelyssä velallisen päävelan ehtoja muutettaisiin, velkoja saa periä velan takaajalta velan entisten ehtojen mukaisesti. Konkurssimenettely ei siis poista tai vähennä takaajan vastuuta.

Konkurssimenettelyn aloittaminen eräännyttää takauksen kohteena olevan velan, minkä vuoksi velkaa voidaan alkaa heti perimään takaajalta. Velan saa periä siis takaajalta ilman velalliseen kohdistettua eräännyttämistoimea, jos velallinen on asetettu konkurssiin.

 

Velallisen suorittaman velan peräyttäminen konkurssissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Mikäli velallinen on jo maksanut velan ja suoritettu maksu joudutaan perimään takaisin konkurssimenettelyssä, voi velkoja joutua vastuuseen velasta. Takaajan vastuu voi palautua, jos velan maksu peräytyy kokonaan konkurssipesään ja suoritus olisi voitu peräyttää konkurssipesään myös silloin, jos maksun olisi saanut takaaja velkojan asemassa.

Takaajan takautumisoikeus

Takaajalla on aina tietenkin takautumisoikeus velalliseen nähden. Jos kuitenkin velallisen velan ehtoja on muutettu konkurssimenettelyssä, tämä muutos vaikuttaa myös takautumisoikeuteen. Takaajalla ei ole oikeutta tällöin vaatia suoritusta velalliselta velan vanhojen ehtojen mukaisesti.

Lisää tietoa asiasta saat lakipuhelimestamme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa