Minilex - Lakipuhelin

Suullinen takaus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Takaus voidaan antaa myös suullisesti

Takauksella tarkoitetaan sitoumusta, jossa toinen henkilö suostuu ottamaan vastuun toisen henkilön velvoitteesta. Takaussitoumuksen antanutta henkilöä kutsutaan takaajaksi ja takauksen turvaama velvoite on päävelka. Tavallisesti takaus annetaan rahalainan takaisinmaksuun. Tällöin takaaja voi joutua maksamaan päälainan takaisin korkoineen. Takauksesta säädetään laissa takauksesta ja vierasvelkapanttauksesta eli niin sanotussa takauslaissa.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Takaus on vapaamuotoinen oikeustoimi, mikä tarkoittaa sitä, että sille ei ole laissa määritelty erityisiä muotovaatimuksia. Näin ollen takaus on periaatteessa mahdollista tehdä suullisesti. Suullinen sopimus on lain mukaan pääsääntöisesti yhtä pätevä kuin kirjallinenkin. Useimmiten takaussitoumus annetaan kuitenkin kirjallisesti, koska kirjallisen todisteen ollessa olemassa, on jälkikäteen mahdollista saada luotettava tieto takaussitoumuksen sisällöstä. Suullisen takaussitoumuksen antamisesta ei usein jää minkäänlaista jälkeä, joten osapuolten on helppo kiistää jokin takaussitoumuksen ehto taikka koko takaussitoumus. Takauksen vapaamuotoisuuden vuoksi osapuolten on kuitenkin mahdollista esimerkiksi täydentää tai muuttaa kirjallista takaussitoumusta suullisella sopimuksella.

Takaussitoumuksen syntymiseen ja tekemiseen liittyviin yksityiskohtiin saat lisää tietoa ottamalla yhteyden lakimieheen.

Vinkit

- Takaussopimuksen laatiminen kirjallisesti helpottaa mahdollista myöhempää todistelua

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa