Minilex - Lakipuhelin

Pankkilaina ja takaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vakuus pankkilainalle

Pankki edellyttää usein lainansa turvaksi erilaisia vakuuksia. Yleisesti pankit hyväksyvät lainan vakuudeksi myös toisen henkilön antaman takaussitoumuksen. Takauksella varmistetaan lainan takaisinmaksu lainan myöntäjälle, eli pankille. Vaikka lainan myöntämisessä keskeistä on lainanhakijan maksukyky, vakuudella on myös merkitystä pankkilainan saamisessa.

Pankit voivat vapaasti valita, keitä ne hyväksyvät lainansa takaajiksi. Käytännössä pankit kuitenkin vaativat, että takaussitoumuksen antaja on täysi-ikäinen henkilö, jolla on kunnossa olevat luottotiedot. Pankkien etujen mukaista ei ole hyväksyä luottotiedottomia takaajia, sillä se voisi tehdä velan perimisestä epävarmaa ja lisäksi johtaa takauksen sovittelemiseen. Pankki ei myöskään saa ottaa takausta niin suuresta määrästä, että se vaarantaisi takaajan maksukyvyn.

Pankkilaina

Pankkilainalla tarkoitetaan suoraan pankista haettavaa lainaa. Pankki myöntää lainoja liiketoiminnassaan, mikä tuo mukanaan normaalia suuremman velvollisuuden antaa tietoja takaajalle. Ennen takaussitoumuksen antamista pankin on annettava takaajalle tietoja takaajan maksukyvystä. Lisäksi takaajalle on selvennettävä, millä edellytyksillä takauksen kohteena oleva velka voidaan periä häneltä. Takaajalle on myös kerrottava selvästi takauksen kohteena olevasta velasta liitännäiskuluineen. Puutteellisilla tiedoilla voi olla vaikutusta takaajan vastuun sovitteluun.

Toisen pankkilainan takaajaksi ryhtyminen on päätös, jota on harkittava tarkkaan, vaikka velalla olisi muita vakuuksia. Lakimiehemme ovat valmiita auttamaan takausta koskevissa kysymyksissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]