Minilex - Lakipuhelin

Valtiontakaus ehdot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtiontakauksen lähtökohtana on se, että omistusasunnon valtiontakauksen voi saada sellainen yksityishenkilö, joka ostaa omaksi tai perheensä vakituiseksi kodiksi tulevasta asunosta vähintään 50 prosenttia.

Valtiontakaukseen liittyy kuitenkin muitakin ehtoja, vaikka se myönnetäänkin asuntolainapäätöksen yhteydessä pankissa, eikä sille ole tulo- tai varallisuusrajoja. Valtiontakauksen saa yksinkertaisesti kun pankki ja lainansaaja sopivat asiakirjojen laadinnan yhteydessä takauksen liittämisestä lainaan.

Valtiontakauksen alaisen asuntolainan määrä voi kuitenkin olla korkeintaan 85 prosenttia asunnon hankintahinnasta ja valtiontakaus puolestaan on korkeintaan 20 prosenttia omistusasuntolainasta. Valtiontakauksen euromääräinen yläraja on kuitenkin 50 000 euroa asuntoa kohden ja lainan laina-aika puolestaan voi olla korkeintaan 25 vuotta. ASP-järjestelmällä hankitun asunnon kohdalla valtiontakauksen kohteena olevan lainan määrä voi kuitenkin olla 90 prosenttia asunnon hinnasta ja takauksen osuus puolestaan korkeintaan 25 prosenttia lainan määrästä, mutta silti korkeintaan 50 000 euroa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Huomioon kannattaa ottaa, että valtiontakauksesta peritään pankin välityksellä lainan tai sen ensimmäisen erän noston yhteydessä 2,5 prosentin suuruinen takausmaksu valtiolle. ASP-korkotukilainasta tai kunnan päätöksellä myönnettyjen omistusasuntojen korkotukilainasta takausmaksua ei kuitenkaan peritä.

Yksityishenkilöille annettujen takausten lisäksi valtiontakauksia ja -takuita voidaan myöntää myös yhteisöille.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa