Minilex - Lakipuhelin

Takaajan haastehakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takaajan Takautumisoikeus

Takaajalla on oikeus vaatia takautumisoikeuden perusteella suorittamaansa saatavaa velalliselta (henkilöltä, jonka velan takaajana hän on ollut). Takautumisoikeus ulottuu lähtökohtaisesti koko määrään, jonka takaaja on joutunut velallisen puolesta suorittamaan tämän velkojalle. Takaajan tulee kuitenkin tehdä haastehakemus, mikäli velallinen ei suostu maksamaan saatavaa vapaaehtoisesti. Haastehakemuksen tekeminen on edellytys sille, että saatavaa voidaan mahdollisesti myöhemmin ulosmitata velallisen varallisuudesta.

Haastehakemus Velalliselle, Mikäli Velallinen Ei Maksa Takaajalle Takaisin Vapaaehtoisesti

Haastehakemus tulee osoittaa vastaajan (velallisen) kotipaikan käräjäoikeudelle. Haastehakemuksessa tulee selventää asian taustat, minkä jälkeen takaajan oma vaade pitää pystyä perustelemaan. Haastehakemukseen tulee myös sisällyttää mahdollisuuksien mukaan ne todisteet, jotka kantaja (takaaja) aikoo kanteensa tueksi esittää, sekä mitä hän kullakin todisteella aikoo näyttää toteen, sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva vaatimus, mikäli kantaja pitää sitä aiheellisena. Todisteita ei kuitenkaan sisällytetä haastehakemukseen, jos asia koskee oikeudenkäymismukaista riidatonta saatavaa. Useimmiten takautumissaatava on riidaton, minkä vuoksi takaajan kannattaa vedota haastehakemuksessa saatavan riidattomuuteen.

Haastehakemuksen Käsittely Tuomioistuimessa

Haastehakemus aloittaa asian käsittelyn tuomioistuimessa. Velallisella (vastaajalla) on kuitenkin mahdollisuus antaa vastine, kun hän saa haasteen tiedoksi. Haastehakemus ei ole kovin haastava asiakirja laatia, mutta on kuitenkin aina suositeltavaa kääntyä lakimiehen puoleen sen laatimisessa. Lakimiehemme auttavat mielellään haastehakemuksen laatimisessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]