Minilex - Lakipuhelin

Takaajan haastehakemus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Takaajan takautumisoikeus

Takaaja voi vaatia takautumisoikeuden perusteella suorittamaansa saatavaa vapaasti velalliselta (henkilöltä, jonka velan takaajan hän on ollut). Takautumisoikeus ulottuu lähtökohtaisesti koko määrään, mitä takaaja on joutunut velallisen puolesta suorittamaan tämän velkojalle. Takaajan täytyy kuitenkin tehdä haastehakemus, jos velallinen ei suostu maksamaan saatavaa vapaaehtoisesti. Haastehakemuksen tekeminen on edellytyksenä sille, että saatavaa voidaan mahdollisesti myöhemmin ulosmitata velallisen varallisuudesta.

Haastehakemus velalliselle, mikäli velallinen ei maksa takaajalle takaisin vapaaehtoisesti 

Haastehakemus täytyy osoittaa vastaajan (velallisen) kotipaikan käräjäoikeudelle. Haastehakemuksessa tulee selventää asian taustat, minkä jälkeen oma vaade pitää pystyä perustelemaan. Haastehakemukseen tulee myös sisällyttää mahdollisuuksien mukaan ne todisteet, jotka kantaja (takaaja) aikoo kanteensa tueksi esittää, sekä mitä hän kullakin todisteella aikoo näyttää toteen sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva vaatimus, jos kantaja pitää sitä aiheellisena. Todisteita ei kuitenkaan sisällyttää haastehakemukseen, jos asia kuitenkin koskee oikeudenkäymismukaista riidatonta saatavaa. Useimmiten takautumissaatava on riidaton, minkä vuoksi takaajan kannattaa vedota haastehakemuksessa saatavan riidattomuuteen.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Haastehakemuksen käsittely tuomioistuimessa

Haastehakemus aloittaa asian käsittelyn tuomioistuimessa. Velallisella (vastaajalla) on kuitenkin mahdollisuus antaa vastine, kun hän saa haasteen tiedoksi.

Haastehakemus ei ole kovin haastava asiakirja laatia, mutta on kuitenkin aina suositeltavaa kääntyä lakimiehen puoleen sen laatimisessa. Lakimiehemme auttavat mielellään haastehakemuksen laatimisessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa