Minilex - Lakipuhelin

Takausvastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takaajan takausvastuu määräytyy takaussitoumuksen perusteella. Jos takausta ei ole nimenomaisesti annettu omavelkaisena eikä muuta ole sovittu, katsotaan takaus annetuksi toissijaisena. Takaajan vastuu saattaa rajoittua vain tiettyyn osaan päävelasta, jos päävelasta on annettu vakuus.  Tästä on tyypillisesti kyse asuntolainan kohdalla. Takausvastuun laajuuteen vaikuttaa myös se, onko takaaja vastuussa ainoastaan yksilöidystä päävelasta vai onko takaus annettu yleistakauksena. Tällöin takaaja on useimmiten vastuussa kaikista velallisen takaushetkellä voimassa olleista ja sen jälkeen syntyvistä veloista.

Samasta päävelasta on saatettu antaa useita takauksia. Jos muuta ei ole sovittu, kukin takaaja vastaa velkojalle koko päävelasta.

Takaajan takausvastuu ulottuu ainoastaan päävelkaan, ellei erikseen sovita, että takaus koskee myös päävelan korkoa tai muita liitännäiskustannuksia. Jos takaajalle ei ilmoiteta velallisen maksuviivästyksestä kuukauden kuluessa viivästyksen alkamisesta, vastaa takaaja koroista tai muusta aikaan sidotusta hyvityksestä vasta ilmoituksen antamis- tai lähettämispäivästä lukien. Tämä ei kuitenkaan päde, jos takaaja on ollut tietoinen velallisen maksuviivästyksestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]