Minilex - Lakipuhelin

Takaussopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takauksella tarkoitetaan sitoumusta, jolla takaaja ottaa vastatakseen velkojalle toisen henkilön velvoitteesta. Takauslaissa ei puhuta takaussopimuksesta, vaan sitoumuksesta, sillä takaus sitoo takaajaa, vaikka velkoja ei vastaisi takaajalle mitään takaussitoumuksen vastaanotettuaan.

Takauksesta sovitaan vapaamuotoisessa takaussitoumuksessa, johon kannattaa kirjata selkeästi takauksen sisältöä koskevat ehdot. Takaajan ja velkojan kannattaa neuvotteluissa sopia siitä, mitä takaaja sitoutuu suorittamaan velkojalle. Takaussitoumus ei ole muotosidonnainen, joten se voidaan antaa joko kirjallisesti tai suullisesti. Kirjallista muotoa kannattaa suosia myöhemmän mahdollisen todistelun kannalta.

Jos takausta annettaessa halutaan käyttää vakioehtoja eli yleisiä sopimusehtoja, tulee vakioehdot liittää osaksi takaussitoumusta, jotta ne sitoisivat takaajaa.

Takauksen voimassaolo ei riipu siitä, kenen hallussa takaussitoumus on. Jos takaussitoumus palautetaan takaajan haltuun eikä tarkoituksena ole samalla vapauttaa takaajaa takausvastuusta, säilyy takaus voimassa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


 

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa