Minilex - Lakipuhelin

Takaussitoumus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takaus on sitoumus, jossa takauksen antaja (takaaja) ottaa velallisen velvoitteen vastattavakseen. Takaaja antaa siis sitoumuksen, jolla hän lupaa suorittaa velkojalle tarvittaessa velallisen velan hänen puolestaan.

Takaussitoumus voidaan antaa toissijaisena tai omavelkaisena sitoumuksena. Jos takaus on annettu toissijaisena, takaajan vastuu aktualisoituu, kun velka on erääntynyt ja velallinen todettu maksukyvyttömäksi. Omavelkaisessa takauksessa takaaja vastaa velallisen velasta kuin omastaan. Toisin sanoen velka voidaan periä takaajalta heti, kun se erääntyy. Velallista ei tarvitse siis todeta maksukyvyttömäksi. Takausta pidetään toissijaisena, jos takaussitoumuksella ei ole sovittu nimenomaisesti toisin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Yleensä takaussitoumuksen kohteena on ennalta määritelty päävelka. Takaussitoumus voidaan kuitenkin antaa myös yleistakauksen muodossa. Yleistakauksessa takaajan vastuu ulottuu muuhunkin kuin yksilöityyn päävelkaan. Yleistakauksen antaja voi kuitenkin ilmoittaa ajankohdan, jonka jälkeen syntyvästä velasta hän ei vastaa.

Lisää tietoa takauksesta saat useista artikkeleistamme sekä lakipuhelimestamme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa