Minilex - Lakipuhelin

Valtiontakaus ensiasuntoon

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityishenkilö voi saada valtiontakauksen omistusasuntolainaansa, jos laina on tarkoitus käyttää omakotitalon rakentamiseen tai hankintaan taikka asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden tai osuuksien hankintaan. Edellytyksenä on lisäksi, että yksityishenkilö hankkii asunnon pääasiassa omaksi tai perheensä ensisijaiseksi asunnoksi. Valtiontakauksen voi siis saada myös ensiasunnon ostoon.

Valtio takaa ainoastaan sellaisia omistusasuntolainoja, jotka ovat korkeintaan 85 prosenttia asunnon hankintahinnasta. Valtiontakaus on tällöin enintään 20 prosenttia omistusasuntolainasta ja kuitenkin enintään 50 000 euroa omistusasuntoa kohti. Laina-aika voi olla korkeintaan 25 vuotta.

Jos kyseessä on ensiasunto, joka hankitaan ASP-järjestelmän avulla, valtion takaama lainamäärä voi olla hankitun asunnon lainoituksessa 90 prosenttia asunnon hinnasta ja valtiontakauksen osuus enintään 25 prosenttia lainasta ja kuitenkin korkeintaan 50 000 euroa omistusasuntoa kohti.

Valtio perii takauksestaan takausmaksun, joka on 2,5 prosenttia takauksesta. ASP-korkotukilainasta ei kuitenkaan peritä takausmaksua.

Valtiontakaus on laadultaan toissijainen vakuus eli valtio on vastuussa vain siinä tapauksessa, että asuntovelallinen on maksukyvytön eivätkä lainan muista vakuuksista kertyvät varat riitä kattamaan lainasta maksamatta olevia lyhennyksiä ja korkoja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]