Minilex - Lakipuhelin

Takauslaina

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takauslainalla tarkoitetaan erityislainsäädäntöön perustuvaa lainajärjestelyä, jossa valtio takaa vuokratalon uudisrakentamista tai asunto-osakeyhtiön omistaman rakennuksen perusparantamista varten otetun lainan. Valtion asuntorahasto (ARA) voi hyväksyä lainan takauslainaksi, jos se arvioi lainansaajalla olevan edellytykset lainan takaisin maksamiseen.

Vuokratalon rakentamiseen myönnettävän takauslainan määrä voi olla enintään 95 % rakennuskustannuksista. Asunto-osakeyhtiölle myönnettävän takauslainan määrä on enintään 70 % asuntojen perusparannuskustannuksista. Lainansaajan on maksettava valtiolle takausmaksu, joka on 0,5 % vuokratalon rakentamiseen myönnettävän takauslainan pääomasta. Perusparantamiseen myönnettävän takauslainan takausmaksu on 2 % pääomasta. Maksu peritään lainan nostamisen yhteydessä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Valtion takausvastuu kestää vuokratalokohteissa enintään 30 vuotta ja perusparannuslainoissa enintään 20 vuotta takauslainan ensimmäisen erän nostamisesta. Jos takauslaina maksetaan aikaisemmin, valtion takaus lakkaa vastaavasti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa