Minilex - Lakipuhelin

Takaus laina

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Moniin suuriin lainoihin tarvitaan usein takaaja, mikäli velallisella ei ole riittävää muuta vakuutta. Takausta annetaan yleisesti henkilötakauksena, jossa takaaja sitoutuu vastaamaan velallisen lainasta. Takaaja ottaa siis vastuun toisen henkilön velvoitteesta. Lainan takaus voi olla myös omatakaus, jossa velallinen hankkii itselleen takauksen pankilta. Tämä voi kuitenkin olla usein varsin kallista. Jos asunto ostetaan omaan vakituiseen käyttöön, velallisen on mahdollista saada valtiontakaus. Valtiontakaus on usein huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin omatakaus.

Takaus annetaan yleensä koko velan pääomasta. Toki takaus voidaan antaa myös rajoitettuna, jolloin takauksen kattama osuus koskee vain osaa velasta. On kuitenkin huomattava, että takaukseen ei yleensä sisälly lainan liitännäiskustannuksia tai korkoja, ellei toisin ole sovittu.

Takaaja on velvollinen suorittamaan lainan pääoman velkojalle, kun takauksen kohteena oleva laina erääntyy. Jos takaus on annettu toissijaisena takauksena, vaaditaan lisäksi, että velallinen on todettu maksukyvyttömäksi. Omavelkaisessa takauksessa takaaja on välittömästi maksuvelvollinen, kun takauksen kohteena oleva laina erääntyy.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]