Minilex - Lakipuhelin

Takaus laina

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Moniin isoihin lainoihin tarvitaan usein takaaja, jos velallisella ei ole riittävää muuta vakuutta. Takaus annetaan usein henkilötakauksena, jossa takaaja takaa velallisen lainan. Takaaja ottaa siis vastatakseen toisen henkilön velvoitteen. Lainan takaus voi olla myös omatakaus, jossa velallinen ostaa pankilta itselleen takauksen. Tämä voi tosin olla usein todella kallista. Jos ostetaan asunto omaan vakituiseen käyttöön, velallisen on mahdollista saada valtiontakaus. Valtiontakaus on usein huomattavasti halvempi kuin omatakaus.

Takaus annetaan yleensä koko velan pääomasta. Takaus voidaan tietenkin antaa myös rajoitettuna, jolloin takauksen alaan kuuluu vain osa velasta. Takaukseen ei kuitenkaan katsota sisältyvän lainan liitännäiskustannuksia tai sen korkoja, ellei toisin ole sovittu.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Takaaja on velvollinen maksamaan lainan pääoman velkojalle, kun takauksen kohteena oleva laina erääntyy. Jos takaus on annettu toissijaisena takauksena, vaaditaan lisäksi, että velallinen on todettu maksukyvyttömäksi. Omavelkaisessa takauksessa takaaja on heti maksuvelvollinen, kun takauksen kohteena oleva laina erääntyy.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa