Minilex - Lakipuhelin

Takaajan poisto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takaajan Poisto eli Takaajan Vapauttaminen Vastuusta

Velallinen ei voi koskaan vapauttaa takaajaa vastuusta, koska takaaja on turvaamassa velkojan saatavaa. Näin ollen vain velkoja voi poistaa takaajan velkasuhteesta. Kun takaaja poistetaan, hänen velvollisuutensa suorittaa velkaa lakkaa. Hänelle jää kuitenkin oikeus periä velalliselta jo velkojalle suorittamansa päävelan määrä (takautumisoikeus).

Vain Velkoja Voi Poistaa Takaajan

Velkoja voi siis halutessaan vapauttaa takaajan, koska takaajan poisto heikentää vain hänen mahdollisuuttaan saada velka perityksi. Jos velkoja kuitenkin poistaa yhden samasta päävelasta vastuussa olevan takaajan kokonaan tai osittain takausvastuusta, jokainen muu takaaja vastaa velkojalle vain omasta osuudestaan suorituksessa.

Velkoja ei voi suosia yhtä takaajaa muiden kustannuksella. Osuudet, joista takaajat vastaavat, määrittyvät takaajien välisen vastuunjakoa käsittelevän sopimuksen mukaan, jos sopimus on velkojan tiedossa.

Takuun Lakkaaminen

Velkoja poistaa myös automaattisesti takaajan vastuusta, jos velkoja vapauttaa velallisen tai jonkun yhteisvastuullisista velallisista ilman takaajan suostumusta. Jos vapauttaminen koskee vain osaa velasta, takaajan vastuu lakkaa vain kyseiseltä osin.

Takaajan vastuu lakkaa myös, jos velkoja luopuu vakuudesta, joka oli voimassa takaajan hyväksi. Tällöin takaaja vapautuu takausvastuusta siltä osin kuin vakuuden arvo olisi riittänyt päävelan suoritukseksi.

 

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Vain velkoja voi vapauttaa takaajan takausvastuusta

- Takausvastuusta vapauttaminen tarkoittaa siis sitä, että takaaja ei ole enää missään vastuussa velan maksamisesta velkojalle 

- Itse velallisen vapauttaminen vastuusta johtaa myös takaajan vastuusta vapautumiseen, koska takaajalta ei voi vaatia suorituksia enempää kuin velalliselta

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]