Minilex - Lakipuhelin

Pankkitakaus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Pankin antama omavelkainen takaus

Pankkitakauksella tarkoitetaan pankin antamaa omavelkaista takausta. Tällä tarkoitetaan sitä, että takaaja on vastuussa päävelasta kuten henkilökohtaisesti vastuussa oleva velallinen. Pankkitakauksessa pankin asiakas pyytää pankkia antamaan takaussitoumuksen kolmannen osapuolen hyväksi. Näin asiakkaalla on tarjota vakuus kolmannelle osapuolelle suoritusvelvollisuutensa takeeksi. Pankki veloittaa takaajaksi ryhtymisestään takausprovision korkoineen.

Pankki edellyttää vastatakausta

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Pankki ei halua kärsiä tappiota antamansa takauksen johdosta. Tästä syystä se vaatii yleensä asiakkaaltaan vastatakauksen. Vastatakauksella tarkoitetaan sen velan maksamisen vakuudeksi annettua takausta, joka pankille syntyy päävelalliselta eli asiakkaalta, kun pankki joutuu takauksen perusteella suorittamaan päävelan velkojalle eli kolmannelle taholle. Lisäksi on huomattava, että vastatakauksen lisäksi pankki edellyttää asiakkaaltaan vastasitoumuksen antamista. Vastasitoumuksessa asiakas kirjallisesti sitoutuu maksamaan pankille sen määrän, mitä pankki joutuu maksamaan kolmannelle osapuolelle takauksen perusteella. Samassa sitoumuksessa määrätään myös asiakkaan pankille maksamasta takausprovisiosta.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa