Minilex - Lakipuhelin

Takaus ja esinevakuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takaus: Henkilövakuuden Sitoumus

Takaus on sitoumus, jossa takaaja ottaa vastatakseen velallisen velvoitteista. Käytännössä takaus toimii henkilövakuutuksena. Takauksen kohteena olevan velan turvana voi kuitenkin olla myös esinevakuuksia henkilövakuuden lisäksi. Muiden vakuuksien poistaminen tai lisääminen voi vaikuttaa jo annettuun takaussitoumukseen. Tässä artikkelissa käsitellään takaussuhteessa olevien esinevakuuksien vaikutusta takaussitoumukseen.

Esinevakuus Takauksen Rinnalla

Velkoja ei voi nimittäin poistaa velan turvana olevaa vakuutta vaikuttamatta samalla annettuun takaukseen. Jos velkoja luopuu päävelasta annetusta muusta vakuudesta, joka olisi ollut voimassa takaajan hyväksi, takaaja vapautuu takausvastuusta siltä osin kuin vakuuden arvo olisi riittänyt päävelan suoritukseen. Sama pätee, jos vakuuden arvo alenee velkojan toimen tai laiminlyönnin vuoksi. Esinevakuuden poistaminen ei kuitenkaan vaikuta takaukseen, jos esinevakuus ei ollut ensisijaisessa vastuussa päävelan suorittamisesta. Tämän vuoksi takauksen jälkeen annetusta esinevakuudesta voidaan luopua vaikuttamatta takaukseen.

Esinevakuuden asettamisella velan turvaksi voi olla myös takaajan vastuun poistava vaikutus. Yksityistakaaja nimittäin vapautuu takausvastuusta, jos velan turvaksi asetetaan esinevakuus, jonka arvioidaan riittävän takauksen kohteena olevan päävelan suorittamiseksi.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]