Minilex - Lakipuhelin

Takaus ja esinevakuus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Takaus on henkilövakuus 

Takaus on sitoumus, jossa takaaja ottaa velallisen velvoitteen vastattavakseen. Takaus on siis käytännössä henkilövakuus. Takauksen kohteena olevan velan turvana voi olla kuitenkin myös esinevakuuksia henkilövakuuden lisäksi. Muiden vakuuksien poistaminen tai lisääminen voi vaikuttaa jo annettuun takaussitoumukseen. Tässä artikkelissa käsitellään takaussuhteessa olevien esinevakuuksien vaikutusta takaussitoumukseen.

 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Esinevakuus takauksen rinnalla

Velkoja ei voi nimittäin poistaa velan turvana olevaa vakuutta vaikuttamatta samalla annettuun takaukseen. Jos velkoja nimittäin luopuu päävelasta annetusta muusta vakuudesta, joka olisi voimassa takaajan hyväksi, takaaja vapautuu takausvastuusta siltä osin kuin vakuuden arvo olisi riittänyt päävelan suoritukseksi. Sama on voimassa, jos vakuuden arvo alenee velkojan toimen tai laiminlyönnin vuoksi. Esinevakuuden poistaminen ei kuitenkaan vaikuta takaukseen, jos esinevakuus ei ollut ensisijaisessa vastuussa päävelan suorittamisesta. Tämän vuoksi takauksen jälkeen annetusta esinevakuudesta voidaan luopua vaikuttamatta takaukseen.

Esinevakuuden asettamisella velan turvaksi voi olla myös takaajan vastuun poistava vaikutus. Yksityistakaaja nimittäin vapautuu takausvastuusta, jos velan turvaksi asetetaan esinevakuus, jonka arvioidaan riittävän takauksen kohteena olevan päävelan suorittamiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa