Minilex - Lakipuhelin

Takaajan maksukyky

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Takaajan maksukyky eli kyky selviytyä maksuvelvoitteesta käytettävissä ja sillä hetkellä saatavissa olevan rahoituksen avulla

Takaus on sitoumus, jossa sitoumuksen antaja eli takaaja ottaa vastatakseen velkojalle kolmannen henkilön eli velallisen velvoitteesta. Sitä velkaa, josta sitoumus on annettu, kutsutaan päävelaksi. Takauksesta säädetään laissa takauksesta ja vierasvelkapanttauksesta eli niin sanotussa takauslaissa. Koska takaaja saattaa joutua vastuuseen päävelasta, velkojan on tärkeää ennen takaussitoumuksen tekemistä selvittää takaajan maksukyky. Jos velalliselta ei saada suoritusta velasta ja takaaja on maksukyvytön, velkojalla ei ole ketään kenen puoleen hän voisi kääntyä saadakseen suorituksen velasta.

Velkoja selvittää takaajan maksukyvyn

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Takauksen arvo vakuutena riippuu takaajan maksukyvystä. Sen vuoksi velkojan tulisi selvittää takaajan taloudellinen asema samalla tavalla kuin hän selvittää velallisenkin asemaa ennen lainan myöntämistä. Lisäksi lain mukaan velkoja ei saa ottaa takaussitoumusta niin suuresta määrästä, että se selvästi ylittää takaajan maksukyvyn. Liian suuresta määrästä tehtyä takausta voidaan kuitenkin jälkikäteen alentaa eli sovitella.

Takaajan vaatimuksista ja asemasta saat lisää tietoa lukemalla muita takausta koskevia Minilex-artikkeleita. Takausta koskevissa asioissa on myös hyvä ottaa yhteyttä lakimieheen, joka mielellään auttaa Sinua takaukseen liittyvissä kysymyksissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa