Minilex - Lakipuhelin

Takaus ja todistajat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takaus on pätevä ilman todistajia

Takaus on sitoumus, jossa sitoumuksen antaja eli takaaja ottaa vastatakseen velkojalle toisen henkilön eli velallisen velvoitteesta. Sitä velkaa, josta sitoumus on annettu, kutsutaan päävelaksi. Takauksesta säädetään laissa takauksesta ja vierasvelkapanttauksesta eli niin sanotussa takauslaissa.

Takaus on vapaamuotoinen oikeustoimi. Se tarkoittaa sitä, että takauksen syntymiselle tai tekemiselle ei ole asetettu minkäänlaisia muotovaatimuksia, vaan se syntyy yksinomaan velallisen, velkojan ja takaajan välisenä sopimuksena. Muotovapaus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että takaus voi syntyä suullisellakin sopimuksella, eikä takauksen syntymiseen tarvita todistajia.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Yleensä takaussitoumus tehdään kuitenkin kirjallisesti, koska silloin on jälkikäteen helpompi saada luotettava tieto takaussitoumuksen sisällöstä. Todistajia ei takauksen syntymiseen tarvita, joten takaussitoumus on pätevä ilman todistajiakin. Todistajia on kuitenkin mahdollista käyttää. Tällöin on hyvä merkitä takaussitoumukseen todistajien allekirjoitukset sekä niiden päiväykset.

Lisätietoa takaukseen liittyvistä asioista sekä takaussitoumuksen syntymisestä saat lukemalla muita Minilex-artikkeleita tai ottamalla yhteyden lakimieheen, joka kertoo Sinulle mielellään lisää takauksesta.

Vinkit

- Takaus on vapaamuotoinen oikeustoimi

- Takaus on pätevä, vaikka todistajia ei ole

- Todistajat voivat olla eduksi, jotta takaussitoumuksen sisältö voidaan todistaa

- Takaussopimus on syytä laatia kirjallisesti

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa