- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Toissijainen takaus on määritelty laissa takauksesta ja vierasvelkapanttauksesta (takauslaki) takaukseksi, jonka mukaan takaaja vastaa päävelasta vain, jollei suoritusta saada velalliselta. Toissijaiseksi tarkoitettu takaus on takaajalle paljon riskittömämpi kuin omavelkainen takaus. Tämän vuoksi takauslaki määrää takauksen olevan epäselvässä tilanteessa toissijaiseksi annettu takaus. Takauksen osapuolet voivat sisällyttää takaussitoumukseen merkinnän takauksen toissijaisuudesta jos haluavat, mutta toissijaisesta takauksesta sopiminen onnistuu myös vain jättämällä takaustyyppi sopimatta.
Toissijaisen takauksen antanut takaaja joutuu velan maksumieheksi vasta, kun päävelka on erääntynyt ja kun jokin viranomainen on todennut varsinaisen velallisen olevan maksukyvytön. Takauslaki mainitsee neljä tilannetta, jossa päävelallinen on sillä tavalla todistetusti varaton, että velkoja pystyy vaatimaan rahaa toissijaiselta takaajalta.
Lisätietoja toissijaisista takauksista saat muista Minilex-artikkeleista ja lakimiehiltämme.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.