Minilex - Lakipuhelin

Takauksen purku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Takauksen Purkaminen Ei Ole Lähtökohtaisesti Mahdollista

Takauksen antaja on sitoutunut tekemäänsä oikeustoimeen, mikä tekee takauksen purkamisesta lähtökohtaisesti mahdotonta. Velkojan ja velallisen väliset muutokset velkasuhteessa eivät yleensä oikeuta takauksen purkamiseen. Takaajan vastuuta ei myöskään voida lisätä velkojan ja velallisen välisellä sopimuksella, ellei takaaja siihen suostu.

Takaajan Oikeus Takauksen Purkamiseen

Takaajalla on kuitenkin oikeus purkaa takaus, jos velkoja vapauttaa velallisen tai jonkun yhteisvastuullisista velallisista vastuusta ilman takaajan suostumusta. Tällöin takaajan vastuu velkojaa kohtaan päättyy, ja takaus purkautuu. Jos vapauttaminen koskee vain osaa velasta, takaajan vastuu poistuu vain kyseiseltä osin.

Takaus purkautuu myös, jos velkoja laiminlyö ilmoittamasta velkaansa velallista koskevassa maksukyvyttömyysmenettelyssä, mikäli velkoja olisi valvomalla saanut suorituksen päävelalle velallisen tai konkurssipesän varoista. Takaus purkautuu myös automaattisesti kolmen vuoden kuluttua päävelan vanhentumisesta, ellei vanhentumista ole katkaistu.

Takaaja ei voi itse purkaa antamaansa takausta, mutta velkojan toimet tai toimimattomuus voivat aiheuttaa takauksen purkautumisen. Kun takaus on purkautunut, takaajalla ei ole enää velvoitetta suorittaa velkojalle takauksen kohteena ollutta velkaa. Takaaja ei kuitenkaan voi vaatia takaisin jo suorittamaansa takausta velkojalta, mutta hänellä on oikeus vaatia velalliselta takauksen perusteella suorittamansa päävelan määrä.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Takaajalla on poikkeuksellisti oikeus purkaa takaus, mikäli velkoja vapauttaa velallisen vastuusta ilman takaajan suostumusta

Varoitukset

- Lähtökohtaisesti takauksen purkaminen ei ole mahdollista 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]