Minilex - Lakipuhelin

Perintö ja takaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perintö ja takaus

Perinnön saaminen voi liittyä perittävän elinaikana antamaan takaussitoumukseen, sillä takaussitoumus ei raukea takaajan kuoleman myötä. Tämä takaussitoumus siirtyy takaajan kuolinpesälle, mikä tarkoittaa, että kuolinpesä on vastuussa takauksesta koko omaisuudellaan. Kuolinpesän osakkaat eivät voi välttää takausvastuuta siirtämällä omaisuuttaan, sillä takausvastuu säilyy edelleen.

Palauttamisvelvollisuus

Perintönä saadun omaisuuden joukossa voi olla sellaista, joka on edelleen takauksen piirissä. Jos perittävän antama takaus tulee voimaan, perintönä saatu omaisuus voidaan joutua palauttamaan perittävän kuolinpesään. On kuitenkin huomioitava, että palauttamisvelvollisuus koskee vain sen verran omaisuutta kuin on saatu. Takausvastuu ei siirry kuolinpesän osakkaille, vaikka takaus rasittaakin kuolinpesän omaisuutta.

Kuolinpesän takausvastuu

Jos kuolinpesä joutuu suorittamaan takauksen kohteena olevaa velkaa velkojalle, aikaisemmin suoritettu perinnönjako voidaan joutua peräyttämään. Tässä tilanteessa perintöveroa korjataan vastaamaan uutta tilannetta. Kuitenkin järkevintä olisi pyrkiä irrottamaan kuolinpesä takaussuhteesta ennen perinnönjakoa. Tarvittaessa asianajajamme ovat valmiita antamaan neuvoja siitä, miten toimia käytännössä tässä tilanteessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]