Minilex - Lakipuhelin

Mikä on pankkitakaus?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pankkitakaus

Pankkitakaus on pankin antama vakuus takausta tarvitsevan yrityksen puolesta sen sopimuskumppanin hyväksi. Yleensä yritykset voivat tarvita tällaista takausta esimerkiksi voidakseen osoittaa kauppakumppanilleen maksukykynsä. Pankkitakaus on siis merkki turvallisesta liiketoiminnasta.

Pankkitakaus on tavallinen osa yrityksen riskienvalvontaa. Kyse on asiakirjasta, jolla pankki sitoutuu omilla varoillaan takaukseen oman asiakkaansa puolesta tämän kolmannen osapuolen kanssa tekemän sitoumuksen täyttämisestä.

Mikäli asiakas ei siis jostain syystä selviä velvoitteidensa täyttämisestä, kuten laskuistaan, niin pankki on vastuussa niistä, koska on taannut asiakkaansa. Pankkitakauksesta on olemassa useita eri muotoja useisiin eri tarkoituksiin. Yleisiä pankkitakauksia ovat esimerkiksi tarjoustakaus, toimitustakaus, ennakontakaus, vastuuajantakaus sekä tullitakaus. Kyse on pankkien normaalista liiketoiminnasta ja niinpä pankit tietenkin perivät asiakkailtaan pankkitakauksesta takausprovisiota. Pankkitakauksen saaminen edellyttää melkeinpä aina pankin asiakkaan ja tämän sopimuskumppanin kirjallista pääsopimusta. Pankkitakaus ei koskaan voi olla yksityistakaus.

Vinkit

- Pankkitakaus on varma ja helppo tapa toimia kaukana sijaitsevien tai tuntemattomien sopimuskumppanien kanssa

- Pankkitakauksella varmistetaan se, että sopimusosapuoli pystyy suoriutumaan sitoumuksistaan

- Pankkitakauksella voidaan todistaa yrityksen maksuvalmius kauppakumppanille

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa