Hei!

11-vuotiasta poikaani syytetään viestintärauhan rikkomisesta seuraavan tapauksen perusteella:
Pojat olivat tehneet YHTENÄ päivänä yhden pilan soittamalla syyttäjän pojan puhelimeen, joka sisälsi 3 puhelua. Puhelut soitettiin poikani puhelimesta, jossa käytettiin pojan kaverin puhelinta, josta tuli google-kääntäjän avulla puhe: olet niin seksikäs,että saat kumppanin ja pyydettiin soittamaan annettuun numeroon. Puhelun kesto 10s. Näitä puheluita oli 2 ja välissä yksi puhelu, jossa kysyivät oliko saanut erikoisen puhelun. Tässä kaikki.
Syytetyn pojalla on suuria ongelmia ja hänellä on kiusaamistaustaa olemassa, mutta poikani ei liity näihin kiusaamistapauksiin millään lailla. Tarkoituksena oli ollut hauska pila, ei häirintä. Täyttyykö viestintärauhan rikkomisen kriteerit?1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Rikoslain 3 luvun 4.1 §:n mukaan rangaistusvastuun edellytyksenä on, että tekijä on teon hetkellä täyttänyt viisitoista vuotta ja on syyntakeinen. Alle 15-vuotiaasta siten ei voida saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen. Sen sijaan kysymykseen voivat tulla lastensuojelulliset toimenpiteet. Täten poikanne ei ole rikosvastuun alainen, koska hän oli tekohetkellä alle 15-vuotias. Vahingonkorvausvastuulla kuitenkaan ei ole ikärajaa joten, jos teosta aiheutui vahinkoa, saattaa se tulla korvattavaksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »