Hei! Joku on ladannut kuviani mitkä ilmeisesti on peräisin facebookista ja tämä joku on ladannut niitä mm seksisivustoille. Ja hänen julkaisemien kuvien kuvateksti kenttään on kirjoiteltu mm alapään nuolemisesta ja muita hävyttömyyksiä. Haluaisin tietää paljon arvioltasi voisin saada korvauksia?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Korvaus määrätään sen kärsimyksen perusteella, jonka loukkaus on omiaan aiheuttamaan ottaen erityisesti huomioon loukkauksen laatu, loukatun asema, loukkaajan ja loukatun välinen suhde sekä loukkauksen julkisuus. Kunnianloukkauksessa on otettava erityisesti huomioon, miten uskottavana tietoa tai vihjausta on pidettävä. Loukkausten ryhmittely vakavuuden mukaan perustuu sille, miten suurta julkisuutta tieto tai vihjaus on saanut.
Henkilövahinkoasiain neuvottelukunta on julkaissut suosituksia vahingonkorvauslain 5 luvun säännösten nojalla kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä haitasta sekä kärsimyksestä suoritettavien korvausten määristä. Korvausmäärissä lautakunta ei ole käyttänyt omaa harkintaansa, vaan määrät perustuvat oikeuskäytäntöön. Uusimpien, lokakuussa 2014 julkaistujen suositusten mukaan kunnianloukkauksesta maksettava korvaus on noin 800-2000 euroa, jos esitetty valheellinen tieto tai vihjaus tai halventava teko tulee tai on omiaan tulemaan rajoitetun mutta ei aivan vähäisen henkilöpiirin tietoon. Jos asia tulee tai on omiaan tulemaan laajan henkilöpiirin tietoon, on korvaus noin 1 500-5 000 euroa.
Kaikki tapaukset ovat kuitenkin yksilöllisiä ja jokaista tulee arvioida erikseen. Jos loukkaukset ovat toteennäytettävissä ja jos myös niiden tekijä on tiedossa, kannattaa ottaa yhteyttä lakimieheen, joka tuntee internetissä tapahtuneita loukkauksia koskevaa oikeuskäytäntöä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »